30 de nov. 2014

LLIGA CATALANA VETERANS A (JORN. 7): 4 VIENTOS 5 - VILANOVA 3


DONS NO SÉ QUIN TITULAR POSAR...

El FC Cuatro Vientos va desfer-se del Vilanova i va recuperar un lloc a la zona de privilegi de la classificació desprès d'un partit sense gaire història. Els vilanovins van arribar molt justos d'efectius i només van poder aguantar la primera part, en la que sempre van portar la iniciativa. Tres gols consecutius dels locals a la segona part van trencar el partit i els tres punts van quedar-se a Blanes.

Els jugadors del Cuatro Vientos i Vilanova van fer-se la tradicional foto de família al final de l'encontre.
FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: Lliga Catalana de Veterans A , jornada 7.

LLOC/DIA/HORA: Pista Blava de la Ciutat Esportiva, Blanes (La Selva). Dilluns, 24 de novembre de 2014, 22:00 h.

FC CUATRO VIENTOS (2+3): Quique Martín (p), Eduard Recio, Jordi Munsó (1), Jordi Gutiérrez, Mauricio Panguana Oviedo -equip inicial-, Dani López (1), Albert Gassó (1), David Panadero (2) i Pep Portas.

CP VILANOVA (2+1): Eduard Ballester (p), Òscar Fernández (1), Juanjo Ferrer (1), Jordi Orus, David Parejo -equip inicial-, i Jordi Mestres.



GOLS

PRIMER TEMPS: 0-1 (2') Ferrer / 1-1 (4') Munsó / 1-2 (5') Fernández / 2-2 (20') Panadero.
SEGON TEMPS: 3-2 (34') Panadero / 4-2 (40') Gassó / 5-2 (42') López / 5-3 (49') Orus.

ÀRBITRE: Raül Burgos

TARGETES: Blava a Òscar Fernández (CP Vilanova), min 36'

FALTES: FC Cuatro Vientos: 10 / CP Vilanova: 10

PÚBLIC: 1 espectadora

INCIDÈNCIES:

-El CP Vilanova presentava diverses baixes.
-El jugador del CP Vilanova Òscar Fernández no portava dorsal a la samarreta, i va ser inscrit a l'acta amb el número 3.
-La major part dels dorsals dels jugadors del FC Cuatro Vientos no coincidien amb els inscrits a l'acta.
-El partit va començar amb només 13 minuts de retard, degut a l'amenaça del conserge del pavelló d'apagar els llums en una hora.
-El jugador del FC Cuatro Vientos Pep Portas va arribar amb el partit en curs (com de costum).
-La pèssima il·luminació de la pista va dificultar la feina de la premsa gràfica acreditada.

CRÒNICA:

Pep Portas
El FC Cuatro Vientos tenia la imperiosa necessitat de fer oblidar la seva dolorosa derrota de la passada jornada a casa contra el Malgrat. La millor forma era tornant a trobar el seu joc i tornant a guanyar, i si no badaven, la oportunitat per fer-ho es pintava molt bona: els blanencs rebien a casa al CP Vilanova, un equip acabat d'ascendir que encara no ha puntuat aquesta temporada, i que per a més inri, es presentava molt curt d'efectius.

Juanjo Ferrer
Però, alerta!... el Vilanova és un llop amb pell de xai, ja que encara que comptin els seus partits amb derrotes,aquestes han estat molt ajustades, posant moltes dificultats a equips consagrats com el Mollet i Sant Celoni. Això i el fet d'estar molt necessitats de punts fa dels vilanovins un rival a prendre en serio, no en va, recordem que l'any passat van acabar invictes la temporada regular en la Lliga B.

El Vilanova pren la iniciativa

Amb un joc molt seriós i endreçat des del primer moment, el Vilanova va sorprendre a un Cuatro Vientos que encara estava en Bàbia i va avançar-se 0-1 als dos minuts amb un gol de Juanjo Ferrer. Els locals van semidespertar i Jordi Munsó va saber treure profit d'una jugada enrevessada per fer l'empat tant sols un parell de minuts desprès. Però els vilanovins van tallar de soca-rel la possible reacció dels blanencs i tot seguit van tornar a recuperar l'avantatge amb un gol d'Òscar Fernández.

Acció ofensiva del Vilanova en els primers minuts de partit
S'arriba amb empat al descans

El porter local Quique Martín va evitar que el Vilanova incrementés l'avantatge mentre el seus companys es treien la son de les orelles, i quan ho van fer, el partit va entrar en una fase molt entretinguda i disputada, amb ocasions a les dues porteries, ben cobertes pels seus respectius porters. A mida que avançava el partit, el Cuatro Vientos anava guanyant metres, i aquest cop li va tocar a Eduard Ballester erigir-se com el salvador del seu equip amb un parell d'intervencions de mèrit que van evitar l'empat.

Eduard Ballester respon amb encert a un xut de Dani López
Als 20 minuts, una acció d'oportunisme de David Panadero, aprofitant una bola refusada dins de l'àrea, va significar l'empat a 2. El joc va tornar a equilibrar-se en els darrers compassos de la primera part, però cap equip va aconseguir desequilibrar el marcador i es va arribar al descans amb un 2-2 que deixava el partit completament obert de cares a la segona part.

El Cuatro Vientos trenca el partit amb tres gols seguits

Jordi Mestres
Al Vilanova, que durant tota la primera part no va fer cap rotació a les seves files, li va venir com aigua de maig els minuts de descans, i amb les forces reposades va saber mantenir a ratlla al Cuatro Vientos durant una bona estona a la represa, fins i tot, amb opcions de poder tornar a avançar-se. Però les forces van anar defallint i els locals cada cop estrenyien més el seu setge contra la porteria de Ballester. Finalment, als 9 minuts d'aquesta segona part, Jordi Gutiérrez va servir una bona centrada a David Panadero per que aquest aconseguís avançar per primera vegada als blanencs amb el 3-2.

David Parejo defensat per Pep Portas
Dos minuts desprès, el Cuatro Vientos va desaprofitar una bona ocasió per incrementar l'avantatge quan es va trobar amb una superioritat numèrica a la pista degut a la expulsió temporal d'Òscar Fernández. Ja amb la igualtat establerta, Albert Gassó va convertir una gran acció individual en el 4-2, i un minut i escaig desprès, Dani López va fer el 5-2 quan quedaven 8 minuts pel final.

Dani López va fer el cinquè gol dels locals
A partir de llavors, els jugadors del Vilanova ja van acabar baixant els braços, no per desmotivació, sinó perquè ja estaven completament fosos per l'esforç acumulat. El Cuatro Vientos va poder continuar fogant en la ferida, però no va estar prou encertat. En el tram final de partit, cada equip va fallar una falta directa, i a punt d'entrar en el darrer minut, quan tot el peix ja estava venut, Jordi Orus va establir el definitiu 5-3.

Jordi Gutiérrez va fallar una falta directa a manca d'un minut i escaig pel final
Uns a dalt i altres a baix

Aquesta victòria ha resultat balsàmica pel Cuatro Vientos, ja que permet als blanencs girar full respecte a la sonada derrota a mans del Malgrat i afrontar tranquil·lament la propera setmana, que és de descans pels veterans, situats entre les places que donen accés a la Final 4 amb 12 punts en sis partits, que tot i que encara és aviat, ja comencen a perfilar-se els equips que lluitaran per elles. El Cuatro Vientos reprendrà la competició el proper dia 14, visitant la complicada pista del Congrés.

El Vilanova continua una jornada més tancant la classificació amb 0 punts juntament amb el Ripollet. Els vilanovins tenen encara pendents dos partits, i la propera setmana aprofitaran per recuperar-ne un, contra l'Horta a casa. Una bona oportunitat per començar a sumar i escalar llocs a la classificació.

EL PROTAGONISTA:

David Panadero. El jugador del Cuatro Vientos és un d'aquells jugadors que acostuma a passar desapercebut, quasi bé sense sortir ni a les fotos, però sempre està allà, fent feina i a disposició de l'equip. En aquesta ocasió, el seu oportunisme s'ha traduït en dos gols claus per a que els blanencs encarrilessin la victòria. El primer ha permès al Cuatro Vientos neutralitzar l'avantatge del Vilanova abans d'anar al descans, i el segon va obrir la llauna de la remuntada definitiva.

SABIES QUE…?

...Raül Burgos, l'àrbitre del partit, havia pres part en temporades anteriors de la Lliga de Veterans jugant de porter del Palafrugell.
...els jugadors del Cuatro Vientos Dani López i Pep Portas portaven unes flamants botes noves Reno de color negre, indignes de la lliga de Veterans.
...el “tercer temps” es va “jugar” en el restaurant “La Cata” de Blanes sense la participació de cap jugador del Vilanova, que van marxar tot just acabar el partit per poder arribar a una hora decent a casa seva.
...tot i ser una instal·lació moderna, la il·luminació de la Pista Blava de la Ciutat Esportiva de Blanes continua sent una de les pitjors de l'hoquei d'alt nivell.
...el FC Cuatro Vientos no ha fet encara cap comunicat oficial desmentint cap relació amb “el pequeño Nicolás”.

A KOPS DE FLASH

Una mostra de les deplorables condicions de llum amb les que es va jugar el partit.

Raül Burgos: de la porteria... al xiulet. I del xiulet... al mig de la foto.

David Parejo era l'únic jugador del partit amb el nom a la samarreta.